Header image

Duminica a XVI-a după Cincizecime – Pescuirea minunată

În Duminica a XVI-a după Cincizecime, Preacuviosul Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul și administratorul Mănăstirii Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron, Ciuflea din mun. Chișinău a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, dimpreună cu clerul Mănăstiri, în prezența obștei monahale și a numeroși credincioși veniți să guste din Izvorul Credinței și a Adevărului – Iisus Hristos.

În cadrul Sfintei Liturghii, potrivit rânduielii Bisericii Ortodoxe, a fost citită Pericopa Evanghelică de la Sfântul Evanghelist Luca, capitolul 5, versetele de la 1 la 11, fragment care prezintă Pescuirea minunată.

La predică, Arhimandritul Nicolae a vorbit credincioșilor despre Pescuirea minunată, despre folosul ascultării și împlinirii cuvântului lui Dumnezeu, despre modelul de smerenie pe care ni-l dă Sfântul Apostol Petru, care împreună cu fratele său Andrei, cu Iacov și Ioan ai lui Zevedei, au lăsat totul și au urmat chemării Mântuitorului pentru a fi pescari de oameni.

Răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie au fost date de corul Mănăstirii Ciuflea, dirijat de presbiterea Olga Ghețiu.

Sfânta Liturghie a fost urmată de slujba unui Tedeum în care s-a cerut mijlocirea și ocrotirea Dumnezeului Ceresc.

A urmat miruirea credincioșilor, iar, mai apoi conform tradiției toţi cei prezenţi în biserică s-au închinat la chivotele cu sfinte moaşte păstrate cu multă evlavie de obștea Mănăstirii Ciuflea.