Header image

Duminica a XVII după Cincizecime. Ajunul sărbătorii Acoperământului Maicii Domnului

În Duminica a XVII după Cincizecime, numeroși credincioși chișinăuieni însetați de Cuvântul Domnului au pășit pragul Sfintei Mănăstiri Ciuflea, pentru a înălța rugăciuni către Împăratul Ceresc.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de către Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae, Duhovnic-administrator al Mănăstirii Ciuflea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi slujitori.

Răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie au fost date de corul Mănăstirii Ciuflea, dirijat de presbiterea Olga Ghețiu.

În cuvântul de învățătură, Părintele Arhimandrit Nicolae, a explicat pericopa Evangheliei din această Duminică, ce prezintă un fragment din Predica de pe munte despre iubirea vrăjmașilor (Luca 6:31-36).

La final, credincioşii de toate vârstele, veniţi în număr mare la Ospățul Credinței, s-au împărtăşit cu Sfintele Taine – Trupul și Sângele Domnului Iisus Hristos şi au ascultat cu evlavie predica zilei.

Sfânta Liturghie a fost urmată de slujba unui Tedeum în care s-a cerut mijlocirea și ocrotirea Dumnezeului Ceresc.

***

În ajunul sărbătorii Acoperământului Maicii Domnului, zeci de credincioși au fost prezenţi la Slujba Privegherii oficiată în cinstea Acoperământului Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, la Mănăstirea Ciuflea.

Altarul din latura de sud a Catedralei mănăstirești, poartă hramul în cinstea Acoperământului Maicii Domnului.

La slujba de seară au participat slujitorii Mănăstirii și enoriaşii veniți pentru a da cinstea cuvenită Maicii Domnului și sfântului Său Omofor.

Maica Domnului ocroteşte şi se roagă pentru toţi cei care îi cer ajutorul cu credinţă şi este prezentă acolo unde creştinii o cinstesc, aşa cum a fost de faţă la privegherea de toată noaptea a clerului şi credincioşilor bisericii din Vlaherne.

Mâine dimineață, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie praznicală va fi oficiată  începând cu orele 8.00.

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, ajută-ne nouă!