Header image

Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci. Asumarea Crucii este calea mântuirii în Hristos

În Duminica de după Înălţarea Sfintei Cruci (a XVIII-a după Cincizecime), la Sfânta Mănăstire „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron, Ciuflea” a fost oficiată Sfânta Liturghie de către Duhovnicul-administrator al Mănăstirii Preacuviosul Arhimandrit Nicolae (Roșca), la care au participat un număr mare de credincioşi și pelerini.

„Evanghelia duminicii de după Înălțarea Sfintei Cruci ne arată că asumarea Crucii este calea mântuirii în Hristos.

În primul rând ea ne arată că potrivit cuvintelor Mântuitorului Iisus Hristos grija cea dintâi a omului trebuie să fie mântuirea sufletului, adică unirea lui cu Dumnezeu, izvorul vieții veșnice. În al doilea rând, mântuirea se dobândește prin credința liberă, prin voința liberă a omului de a crede în Hristos și de a împlinii voia Lui în viața sa. În al treilea rând, mântuirea însemană lepădarea de sine, asumarea sau purtarea crucii vieții și urmarea lui Hristos”, a menționat în cuvântul duhovnicesc Arhimandritul Nicolae.

Este îmbucurător faptul că printre creștinii prezenți la rugăciune, au putut fi observați numeroși copilași și bătrâni, lucru ce arată legătura strânsă dintre generații, clădită pe credința în Hristos și pe învățătura Bisericii Ortodoxe, acest lucru fiind un indicator de netăgăduit al importanței pe care o are credința în sufletele oamenilor noștri și speranța de a clădi un viitor întemeiat pe poruncile lui Dumnezeu.