Header image

Duminica I după Paști (a Sfântului Apostol Toma)

În Duminica a I-a după Paști, a Sf. Apostol Toma, Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca) împreună cu clerul Mănăstrii, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, în Catedrala Sfântului Mare Mucenic Teodor Tiron, îndreptându-și din nou rugăciunile şi gândurile către cei afectaţi de molima Covid-19.

Slujba a fost transmisă în direct pe pagina de facebook a Mănăstirii, spre mângâierea credincioșilor lipsiți în această perioadă de către autorități, de dreptul fundamental de a vizita sfintele lăcașe.

Evanghelia de astăzi se adresează nouă tuturor celor care s-au luat de mână cu Toma şi au mers printre multele întrebări ale vieţii lor, unele folositoare, altele risipitoare; cei care s-a îndoit şi cei care au întrebat prea mult, cei care au avut întrebări fără ca să găsească răspunsuri. Toma nu a fost necredincios, ci a fost îndoielnic.

Imediat după Învierea Mântuitorului Iisus Hristos, Sf. Apostol Toma a fost unul dintre mărturisitorii dumnezeirii Lui. Răspunsul pe care l-a dat lui Hristos avea să ne arate că Toma îL recunoştea pe Cel care îi fusese Domn şi Învăţător, dar care era şi Dumnezeu adevărat, spunându-i Domnul meu şi Dumnezeul Meu.

La finalul Serviciului divin a fost săvârşit Parastasul de obşte pentru cei adormiţi întru Domnul.

Tot în această zi, clericul Mănăstirii Ciuflea, preotul Boris Balan a fost felicitat de către confrații slujitori cu prilejul aniversării a 33 ani de viață.