Header image

ÎPS Arhiepiscop Iustinian de Elista și Kalmykia a liturghisit la Mănăstirea Ciuflea

În fiecare an, Prima Sâmbătă din Postul Mare, numită şi Sfântului Mare Mucenic Teodor Tiron, reprezintă un popas duhovnicesc important în viaţa Sfintei Mănăstiri Ciuflea, care îl are drept protector ceresc pe Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron.

Cu acest prilej, în Catedrala Mănăstirii a fost săvârşită Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, de către ÎPS Arhiepiscop Iustinian de Elista și Kalmykia, căruia i-au coliturghisit: Duhovnicul sfântului așezământ PC Arhimandrit Nicolae (Roșca), împreună cu soborul de preoți și diaconi.

După Sfânta Liturghie a urmat un Tedeum de mulțumire, iar mai apoi Arhiepiscopul Iustinian s-a adresat către adunarea drept-măritoare cu un cuvânt de învățătură, vorbind celor prezenți despre cinstirea sfintelor moaște și a sfintelor icoane în lumina învățăturii ortodoxe.

De asemenea, Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să petreacă în continuare zilele Postului Mare în deplină împăcare unii cu alții, pentru a ajunge cu bine la luminata sărbătoare a Învierii Mântuitorului Hristos.

La final, credincioșii prezenți în număr mare, au adus cinstea cuvenită Moaștelor Sfintei Fericitei Matrona și a Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei, aduse recent spre închinare la Sfânta Mănăstire.