Header image

La Mănăstirea Ciuflea a fost oficiată prima Sfântă Liturghie a Darurilor înainte sfinţite din acest Post

În dimineața zilei de miercuri, 17 martie, la Sfânta Mănăstire „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron, Ciuflea” a fost oficiată prima Sfântă Liturghie a Darurilor înainte sfinţite din acest Post.

La slujba oficiată de Duhovnicul Mănăstirii Preacuviosul Arhimandrit Nicolae (Roșca), au participat credincioşi care au pășit pragul Catedralei mănăstirești pentru a lua parte la această slujbă deosebită prin importanța și frumusețea ei.

De asemenea, trebuie să mai spunem că Liturghia Darurilor înainte sfinţite este una care anticipează Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Într-un ritual pe care îl găsim la jumătatea acestei Sfinte Liturghii, numit ritualul Luminii, preotul zice către credincioşii prezenţi la slujbă: „Lumina lui Hristos luminează tuturor”.

Deci prin elementele care o compun, prin ectenia şi rugăciunile pentru cei care se pregătesc pentru botez şi ritualul luminii, Liturghia Darurilor mai înainte sfinţite este o slujbă care anticipează Paştele, o slujbă cu caracter baptismal, o slujbă de înnoire a botezului şi o rânduială solemnă de împărtăşire a credincioşilor.

În seara zilei a fost oficiată Pavecernița Mare și cea de-a trei parte a Canonului Sf. Andrei Criteanul.