Header image

Omul a fost creat nu pentru a sta în mormânt, ci pentru a trăi veșnic | Duminica a XXIV-a după Cincizecime, la Mănăstirea Ciuflea

18.11.2018. În Duminica a XXIV-a după Cincizecime, la Mănăstirea Ciuflea, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie duminicală a fost săvârșită de către Duhovnicul-administrator al Sfântului Așezământ, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca), împreună cu soborul preoțesc.

În cuvântul de învățătură, Arhimandritul Nicolae Sa a vorbit credincioșilor despre minunea pe care o prezintă Evanghelia Duminicii a XXIV-a după Cincizecime, și anume, învierea fiicei lui Iair, precum și celelalte două minuni de înviere a morților săvârșite de Mântuitorul Iisus Hristos – învierea fiului văduvei din Nain și a lui Lazăr din Betania – sunt prefigurări ale Învierii Mântuitorului Iisus Hristos. Prin aceste minuni, Mântuitorul arată că omul a fost creat nu pentru a sta în mormânt, ci pentru a trăi veșnic în iubirea Preasfintei Treimi, în Împărăția cerurilor.

Răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie au fost date de corul Mănăstirii Ciuflea, dirijat de presbiterea Olga Ghețiu.

Sfânta Liturghie a fost urmată de un Tedeum în care s-a cerut mijlocirea către Tronul ceresc, după care, părintele Duhovnic Nicolae a anunțat credincioșii despre sfintele slujbe din zilele de miercuri, 21 noiembrie 2018, ora 8.30 –  ziua sărbătorii „Soborului Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil” și joi, 22 noiembrie 2018, ora 8.30 – Sf. Ierarh Nectarie de Eghina și Cinstirea Icoanei Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoare”.

La final, Arhimandritul Nicolae a miruit pe toți credincioșii cu mir sfințit adus din Sf. Munte Athos, după care a îndemnat toată suflarea să participe marți, 21 noiembrie, la Sfânta Liturghie în cinstea Sfinților Arhangheli, iar miercuri 22 noiembrie la Liturghia închinată Sfântului Nectarie Taumaturgul de la Eghina și Icoanei Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoare”.

Menționăm că obștea Mănăstirii Ciuflea păstrează cu sfințenie o Icoană cu părticele din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina – Tămăduitorul de boli și o copie a Icoanei Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoare”.