Header image

PC Arhim. Nicolae (Roșca) a oficiat un Te-deum în ajunul prăznuirii „Sf. Mc. Victor”, hramul bisericii de pe teritoriul Brigăzii nr.2 de Infanterie Motorizată „Ștefan cel Mare”

Marți, 23 noiembrie 2021, în incinta capelei militare cu hramul în cinstea ”Sfântului Mucenic Victor” din cuprinsul Brigăzii nr. 2 de Infanterie Motorizată „Ștefan cel Mare” a fost săvârșit un Te-deum în ajunul hramului capelei de către PC Arhim. Nicolae (Roșca), Duhovnic al Mănăstirii Ciuflea și Președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Ministerul Apărării şi Organele de Drept împreună cu un sobor de preoți militari.

La Te-deum au participat dl. Colonel Ilie Ciocoi, comandantul Brigăzii împreună cu un grup de militari înrolați în această unitate.

Pe teritoriul Brigăzii de Infanterie Motorizată nr.2 „Ștefan cel Mare” din Chișinău activează biserica cu hramul „Sfântul Mucenic Victor” deja de șaptesprezece ani, timp în care prin ea au trecut generații de militari ce au urmat sfatul Marelui Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt care a îndemnat pe toți de a fi ”Strajă la hotare”.

Misiunea preotului în structurile militare, atât în timp de pace cât şi în timp de război, este aceea de a asigura o viaţă religioasă normală soldaţilor, subofiţerilor, maiştrilor militari, ofiţerilor şi celorlalte categorii de personal din serviciul activ al armatei. Această misiune are un aspect instructiv, de cunoaştere şi aprofundare a credinţei şi un aspect educativ, de a cultiva şi dezvolta viaţa moral-religioasă şi socială a militarilor.

După serviciul divin, slujitorii Altarului i-au felicitat pe toți participanții la slujbă cu această frumoasă sărbătoare pentru Brigadă și i-au îndemnat pe militari și mai departe să vină cu aceiași dragoste la Sfânta Biserică pentru a primi hrană duhovnicească și îndrumare pentru a servi Patria cu devotament și frică de Dumnezeu.