Header image

PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, a oficiat Sfânta Liturghie, după care a urmat Prohodul robului lui Dumnezeu, Eugen Chiriac

În dimineața zilei de luni, 25 mai, cu binecuvântarea ÎPS VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, a oficiat Sfânta Liturghie, după care a urmat Prohodul robului lui Dumnezeu, Eugen Chiriac la Mănăstirea „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron” – Ciuflea.

Alături de Preasfinția Sa a coliturghisit PC Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea și un sobor de preoți și diaconi.

Cântările şi rugăciunile prin care clerul și credincioșii, în frunte cu Preasfințitul Anatolie, l-au petrecut astăzi pe robul lui Dumnezeu Eugen, spre locul de odihnă rânduit până la învierea cea de obşte, exprimă nu doar speranţa şi mângâierea dreptei răsplătiri, ci şi bucuria de-a vedea lumina Mântuitorului nostru Iisus Hristos Cel răstignit şi Înviat.

Episcopul Anatolie a transmis mesajul de consolare al Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, familiei îndurerate. A adresat condoleanţele rudeniilor precum şi celor apropiați. „În aceste momente de întristare și doliu Vă aducem aminte cuvintele Sfântului Apostol Pavel: „Nu vă întristați ca cei care nu au nădejde; pentru că de credem că Iisus a murit și a înviat, tot așa (credem) că Dumnezeu, pe cei adormiți întru Iisus, îi va aduce împreună cu El” (1Tesaloniceni 4, 13-14).

De asemeana PS Anatolie a îndemnat rudele și prietenii răposatului să se roage neîncetat pentru odihna în binecuvântatele locașuri cerești a sufletului adormitului robul lui Dumnezeu Eugen.

Dumnezeu să-l ierte și să îl odihnească cu drepții!