Header image

Slujba Privegherii în ajunul Duminicii a IV-a din Postul Mare. Petrecerea Icoanei Făcătoare de Minuni – Μaica Domnului „Kasperovska”

În ajunul Duminicii a IV-a din Postul Mare, a Sfântului Ioan Scărarul, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae, Duhovnicul și administratorul Sfintei Mănăstiri Ciuflea a slujit Privegherea în Catedrala cu hramul Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron a Mănăstirii.

La Slujba Privegherii au participat slujitorii Mănăstirii și numeroși enoriaşii și pelerini veniți pentru a se ruga și a da cinstea cuvenită Sfântului Ioan Scărarul.

Tot în această seară, la poarta Mănăstirii, soborul de preoți împreună cu toată suflarea drept-măritoare a petrecut Icoana Făcătoare de Minuni – Μaica Domnului „Kasperovska” din reg. Ananiev, Ucraina, care sa aflat spre închinare credincioșilor din prima Duminică a Postului Mare.

Cea de-a IV-a Duminică din Postul Mare este închinată Sfântului Ioan Scărarul. Acest cuvios părinte a scris una dintre cele mai importante opere de spiritualitate, numită Scara virtuţilor, al cărei conţinut a însemnat imens pentru lumea creştină. Scara Sfântului Ioan este, după cum apreciază unii teologi, cea mai puternică scriere după Sfânta Scriptură şi după Liturghie.

Rostul Duminicii Sfântului Ioan Scărarul este de a ne îndruma să mergem permanent înainte către Hristos, în puterea Duhului Sfânt.

Mâine, în Duminica a patra a Postului Mare, a Sfântului Ioan Scărarul, prăznuim și una din cele mai vechi sărbători ale Bisericii – Buna Vestire. Cu acest prilej la Sfânta Mănăstire Ciuflea se vor săvârși două Sfinte Litrughii, prima începând cu ora 6.00 în biserica de iarnă „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” și a doua începând cu ora 8.30 în Catedrala „Sf. M. Mc. Teodor Tiron”.