Header image

Trupele de Carabinieri ale MAI – 26 ani de activitate

Marți, 12 decembrie 2017 a avut loc evenimentul festiv dedicat celei de-a 26-a aniversare de la fondarea Trupelor de Carabinieri ale  MAI, unde a participat conducerea Ministerului de Interne, conducerea DTC, veterani de război, conducători ai subdiviziunilor MAI și alți oaspeți.

Ceremonia a început cu depuneri de flori la monumentul carabinierilor căzuți la datorie și a continuat cu discursurile conducerii MAI și DTC, înmânarea distincțiilor pentru angajați, demonstrarea unor exerciții și procedee tactice şi un program al plutonului gărzii de onoare în comun cu Orchestra-Model a DTC al MAI și Corul “Credo”.

Tedeum-ul de mulţumire a fost oficiat de un sobor de preoţi-militari avându-l în frunte pe Protoiereul mitrofor Rodion Severin, clericul Mănăstirii Ciuflea din Capitală.

Prezent la eveniment ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a adresat un mesaj de felicitare și susținere pentru întreg efectivului DTC, menționând despre schimbările care au avut loc în acești ani și despre rolul important al acestei subdiviziuni a Ministerului.

După partea oficială a ceremoniei, carabinierii din subdiviziunile cu destinație specială ale DTC au executat unele exerciții demonstrative, iar Orchestra – Model a prezentat un defile-show în comun cu militarii plutonului independent de comenduire al Unității militare 1002.

Departamentul Trupelor de Carabinieri are 5 Unități militare și circa 2000 de militari care activează în bază de contract sau în termen. Menționăm că, la 12 decembrie 1991 a fost aprobată Legea nr.806-XII cu privire la Trupele de Carabinieri (trupele de interne) ale MAI de către Parlament și semnată ulterior de Președintele Republicii Moldova.

cu referire la www.mai.gov.md