Header image

31 ani de la formarea Unității Militare 1001 și 1002 de carabinieri a Direcției regionale Centru

Astăzi, 3 mai 2023 pe platoul Direcției regionale Centru a avut loc – Ceremonia festivă dedicată Aniversării a 31-a de la formarea acestor subdiviziuni importante din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri.

Cu această ocazie, preoții militari din cadrul Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Armata Națională și Organele de Drept, au oficiat un te-deum de sănătate pentru toți militarii dar și un parastas pentru cei ce au trecut din această lume, pentru apărarea credinței și a neamului.

La eveniment au fost prezenți, d-na Ana Revenco, ministru al Afacerilor Interne, conducerea Inspectoratului General de Carabinieri, reprezentanți ai subdiviziunilor teritoriale ale Ministrului Afacerilor Interne, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor, veterani și oaspeți de onoare.

În cadrul ceremoniei, prin ordinul Ministrului afacerilor Interne și Inspectoratului General de Carabinieri, mai mulți militari au fost menționați cu distincții și următorul grad militar.

Evenimentul a continuat cu depunerea de flori la monumentul carabinierilor căzuți la datorie, din incinta direcției.

Sărbătoarea a culminat cu un defile-show prezentat de către militarii Direcției ceremonial-militar a IGC și exerciții tactice speciale demonstrate de către militarii Unităților Militare 1001 și 1002 ale Direcției regionale Centru.

cu referire la: https://www.carabinier.gov.md/