Header image

32 de ani de la înființarea trupelor de carabinieri, una din principale forțe de apărare ale Republicii Moldova

La data de 12 decembrie se sărbătorește 32 de ani de la înființarea trupelor de carabinieri, una din principale forțe de apărare ale Republicii Moldova

Cu acest prilej, un grup de preoți din cadrul Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Armata Națională și Organele de Drept au oficiat un te-deum de sănătate pentru militarii ce desfășoară activitatrea în aceste diviziuni și o litie pentru militarii căzuți la datorie pentru apărarea țării, a credinței și a neamului.

La ceremonia solemnă a participat Prim-Ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Efros, colonelul Dumitru Scurtu, comandant adjunct al IGC, precum și Șefi ai subdiviziunilor MAI, reprezentanți ai misiunilor diplomatice și ai structurilor de forță din țară, veterani și alți oaspeți de onoare.

În semn de recunoștință, pentru merite deosebite în apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, precum și pentru profesionalismul manifestat la asigurarea legalității și ordinii de drept, mai mulți carabinieri au fost menționați cu distincții prezidențiale, guvernamentale, ministeriale, precum și din partea conducerii Inspectoratului General de Carabinieri.

Evenimentul s-a încheiat cu un defileu al militarilor Direcției ceremonial militar și cu exerciții demonstrative de forță și de luptă corp la corp prezentate de carabinierii Batalionului cu Destinație Specială ”SCORPION”.

Ceremonii dedicate aniversării a 32 de ani de la formarea Trupelor de Carabinieri au fost desfășurate în toate subdiviziunile teritoriale ale Inspectoratului General de Carabinieri.

cu referire la: https://mai.gov.md