Header image

A fost sfințit Detașamentul căutare-salvare numărul 1, a Serviciului Situații Excepționale

În data de 6 mai, la Detașamentul căutare-salvare numărul 1 din Chișinău a avut loc o slujbă de sfințire.  Ideea a venit din partea conducerii detașamentului și a coincis cu sărbătoarea Sfîntului Gheorghe.

Echipe de salvatori, pompieri, scafandrieri, chimiști și chinologi au participat la acest eveniment, dedicat lor, fiind sfințit întregul detașament, dar și toate autospecialele de intervenție de aici.

Un sobor de preoți de la mănăstirea Ciuflea în frunte cu Prot. mitr. Oleg Vieru au ținut slujba, dăruind la final tuturor salvatorilor Detașamentului căutare-salvare numărul 1 Icoana Sfîntului Gheorghe-purtător de biruință, care să îi ocrotească de primejdii și să le fie spre binecuvântare.

Prezentă a fost și conducerea Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale. Șeful serviciului, colonelul s/salvare, Mihail Harabagiu a declarat că este mîndru de întregul efectiv de pompieri și salvatori, de succesele din intervenții și că este sigur că încrederea mare a cetățenilor în Serviciul de Salvare va continua.

Detașamentul căutare-salvare numărul 1 din Chișinău este subdiviziune a Serviciului Situații Excepționale, salvatorii de aici avînd în activitate numeroase situații excepționale, cu salvări de vieți omenești.

Sursa: www.dse.md