Header image

Ajunul Botezului Domnului nostru Iisus Hristos

Joi, 18 ianuarie 2024, în ajunul Botezului Domnului, la Sfânta Mănăstire Ciuflea a fost săvârşită Liturghia Sfântului Ierarh Vasile cel Mare și sfințirea mare a apei de către Preacuviosul părinte arhimandrit Nicolae (Roşca), duhovnicul-administrator al mănăstirii, împreună cu soborul de preoţi şi diaconi.

După Sfânta Liturghie, în prezenţa a numeroşi credincioşi a fost oficiată slujba sfinţirii mari a apei.

În cuvântul rostit la final, părintele Nicolae a subliniat că „arătarea Preasfintei Treimi după ce s-au deschis cerurile este marea taină a Botezului Domnului. Această sărbătoare este pentru noi izvor de bucurie pentru că ne aduce aminte de botezul nostru. Este reînnoirea botezului nostru, nu prin repetarea botezului, ci prin împrospătarea lui atunci când gustăm din apa sfinţită şi ne stropim casele.”

Părintele Arhimandrit Nicolae a informat enoriașii prezenți precum că Sfânta Liturghie praznicală din data de 19 ianuarie se va oficia cu începere:
– astăzi la orele 16:00 – rânduiala pavecerniței mari;;
– iar vineri de la ora 08:30 – Sfânta și Dumnezeeasca Liturghie după care va avea loc sfințirea aghezmei mari în curtea mănăstirii.

Totodată, la ora 12:00, prin iniţiativa unui grup de sportivi creştini, în ziua Bobotezei (19 ianuarie) lacul din parcul Valea Trandafirilor (vis-a-vis de Capitoles Park) devine pentru o zi, Iordanul Chişinăului. Cu această ocazie, sunt invitați toți doritorii de a se scufunda în apa binecuvântată.