Header image

Ajunul Botezului Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Sfințirea Mare a Apei

Marți, 18 ianuarie 2022, în ajunul Botezului Domnului, la Sfânta Mănăstire Ciuflea a fost săvârşită Sfințirea Mare a Apei de către Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roşca), Duhovnicul-administrator al Mănăstirii, dimpreună cu un soborul de preoţi şi diaconi.

După Sfânta Liturghie, în prezenţa a numeroşi credincioşi a fost oficiată Slujba Sfinţirii Mari a Apei.

În cuvântul rostit la final, Părintele Duhovnic Nicolae a subliniat că arătarea Preasfintei Treimi după ce s-au deschis Cerurile este marea taină a Botezului Domnului. Această sărbătoare este pentru noi izvor de bucurie pentru că ne aduce aminte de botezul nostru. Este reînnoirea botezului nostru, nu prin repetarea botezului, ci prin împrospătarea lui atunci când gustăm din apa sfinţită şi ne stropim casele.

Părintele Arhimandrit Nicolae a informat pe enoriașii prezenți precum că Sfânta Liturghie praznicală din data de 19 ianuarie se va oficia cu începere:
Marți la orele 16:00 – Slujba Privegherii;
Iar miercuri de la ora 08:30 – Ceasurile III și VI, Sfânta și dumnezeeasca Liturghie după care va avea loc  Sfințirea Aghezmei Mari în incinta Mănăstirii.

Totodată, la ora 12:00, prin iniţiativa unui grup de sportivi creştini, în ziua Bobotezei (19 ianuarie) lacul din parcul Valea Trandafirilor (vis-a-vis de Capitoles Park) devine pentru o zi, Iordanul Chişinăului. Cu această ocazie, sunt invitați toți doritorii de a se scufunda în apa binecuvântată.