Header image

ANUNȚ! Luni, 8 august, ora 17.00, Icoana Maicii Domnului „Umilenie” va fi adusă spre închinare la Sfânta Mănăstire Ciuflea

Cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, în perioada 8-21 august, 2016, la Mănăstirea Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron, Ciuflea din Capitală, va fi adusă spre închinare Icoana Maicii Domnului „Umilenie” din localitatea Lokoti, reg. Breansk, Federația Rusă.

Icoana Maicii Domnului „Umilenie”, este o copie a icoanei la care se închina Sfântul Serafim de Sarov. Icoana are o istorie aparte. O femeie din localitatea Lokoti, regiunea Breansk, a cumpărat un calendar expirat și l-a pus pe perete pentru a cinsti chipul Maicii Domnului de pe el. La scurt timp, anume la 2 noiembrie 1999, chipul Maicii Domnului a început să izvorască mir. Când a vrut să-l ia de pe perete, creștina a avut o mare surpriză.

“Dacă partea din față a calendarului era tipărită pe cea mai simplă hârtie, iar în spate era pur și simplu hârtie albă, când au scos imaginea de pe perete, au văzut că pe partea reversă a hârtiei, Maica Domnului și-a reprofilat chipul. Iată de ce această icoană este neobișnuită” – spune custodele icoanei, Iurie Şişcov, Rusia.

Icoana a căpătat două fețe identice și nimeni nu s-a încumetat să acopere una din ele. Sfințenia a făcut multe tămăduiri de cancer, iar femei care nu puteau naște, rugându-se înaintea Maicii Domnului, s-au vindecat și au născut copii sănătoși.

Creștinii dornici de a se închina la această mare sfințenie a Ortodoxiei, sunt așteptați luni, 08 august, ora 17.00, la poarta Mănăstirii Ciuflea, unde va avea loc întâmpinarea acestei sfințenii, de către PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat și un sobor de preoți și diaconi.

În cadrul ceremoniei de întâmpinare a Icoanei, va fi săvârșit un Tedeum, după care va urma slujba privegherii în cinstea Sf. Mare Mucenic Pantelimon.

A doua zi, 9 august la orele 7.00 va fi săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la finalul căreia se va oficia Taina Sf. Maslu de obște cu participarea a 7 preoți.

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu miluiește-ne pre noi!