Header image

ANUNŢ! Joi, 19 ianuarie, ora 15.00, la lacul din parcul Valea Trandafirilor, va avea loc slujba de sfinţire a apelor şi scufundarea în apa de Bobotează

Vineri, 19 ianuarie, ora 15.00, la lacul din parcul Valea Trandafirilor din Capitală (cartierul Botanica), preoţii de la Mănăstirea Ciuflea din Capitală vor oficia slujba de sfinţire a apelor cu ocazia sărbătorii Botezului Domnului (Boboteaza).

De câţiva ani, la iniţiativa unui grup de sportivi creştini, în ziua Bobotezei lacul din parcul Valea Trandafirilor devine pentru o zi, Iordanul Chişinăului.

Spălatul sau scufundarea în apă a devenit o tradiţie pentru mulţi credincioşi, dar şi unul din momentele de referinţă care marchează sărbătoarea Botezului Domnului, ce au transformat acest lac din Capitală într-un loc de pelerinaj al credincioşilor.

În acest sens, cei dornici de a participa la slujba de sfinţire a apelor şi la practica de scufundare în apa de Bobotează, alături de preoţi şi sportivi experimentaţi care practică scufundarea în apă de mai mulţi ani, sunt aşteptaţi Joi, 19 ianuarie, ora 15.00, la lacul din parcul Valea Trandafirilor.

Atenţie! La eveniment este strict interzisă participarea în stare de ebreitate şi consumul băuturilor alcoolice!