Header image

AO Ștefan cel Mare și Sfânt a acordat „Ordinul – Insigna Ștefan cel Mare și Sfânt” mai multor veterani ai războiului de pe Nistru

În contextul anului recunoștinței față de veteranii de război, participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova, iar ziua de 2 martie a devenit Ziua Memoriei.
În acest context, pe 3 martie, la Mănăstirea Ciuflea din Chișinău, împreună cu PC arhim. Nicolae (Roșca), duhovnicul-administrator al mănăstirii împreună cu un sobor de preoți, dl Andrei Batereanu, Președintele Asociației Obștești „Ştefan cel Mare şi Sfânt” a acordat cu binecuvântarea starețului Mănăstirii Putna, arhimandrit Melchisedec, „Ordinul-Insigna Ștefan cel Mare și Sfânt”, de gradul – II, mai multor veterani ai războiului de pe Nistru, oameni care au mers prin foc și sabie și cărora nu le-a fost frică, nu le-a fost frică că viața lor se putea încheia chiar acolo. Și-au îndeplinit cu brio misiunea, fiind astăzi printre noi, făurind lucruri frumoase și cultivând speranțe. Vă suntem recunoscători.