Header image

Arhimandritul Nicolae (Roșca) a liturghisit alături de Arhiepiscopul Anatolie de Cahul și Comrat, la hramul schitului ”Sf. Irh. Nicolae” din Holercani, al Mănăstirii Ciuflea

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, miercuri, 20 decembrie, Înaltpreasfințitul Anatolie, arhiepiscop de Cahul și Comrat a liturghisit la hramul schitului „Sf. Irh. Nicolae” din s. Holercani, r. Dubăsari, al Mănăstirii „Sf. M. Mc. Teodor Tiron” Ciuflea din Chișinău, 

Alături de arhiepiscop au înălțat rugăciuni: PC arhim. Nicolae (Roșca), duhovnicul-administrator al Mănăstirii Ciuflea și al schitului gazdă, prot. Emanuil Grigoriev, parohul bisericii din localitate, prot. Oleg Vieru, protopop de Criuleni și Dubăsari împreună cu un sobor de preoți și enoriașii veniți la rugăciune.

După oficierea Sfintei Liturghii, a urmat un te-deum de sănătate iar în cuvântul de învățătură, ierarhul a mulțumit părintelui Nicolae, soborului de preoți și enoriașilor pentru prezență și efortul depus zilnic la prosperarea sfântului așezământ.

Răspunsurile Liturgice au fost oferite de corul de preoți al Protopopiatului de Criuleni și Dubăsari, condus de protoiereul Teodor Vrabie.

Înaltpreasfințitul Anatolie a decorat pe PC arhim. Nicolae (Roșca), prot. Emanuil Grigoriev și dl Tudor Tanasev, primarul localității cu medalia jubiliară „Eparhia de Cahul și Comrat – 25 ani” în semn de recunoștință pentru munca depusă la acest schit.

Astăzi arhimandritul Nicolae (Roșca) împreună cu dl Tudor Tanasev, primarul s. Holercani au semnat un acord de colaborare între Mănăstirea „Sf. M. Mc. Teodor Tiron” Ciuflea din Chișinău, Schitul „Sf. Irh. Nicolae” și primăria satului Holercani, r. Dubăsari.

Totodată aici va fi înălțată una din cele patru cruci care vor fi ridicate în punctele extreme ale țării noastre.