Header image

Bucură-te, Ilie, mărite prooroc și înaintemergător al celei de a doua veniri a lui Hristos!

Tu, cel ce ai fost alesul Domnului pentru întoarcerea lui Israel de la închinarea lui Baal, aspru mustrător al împăraților nelegiuiți strălucind cu văpaia râvnei pentru Dumnezeu atotțiitorul, cu sfințenia vieții și a minunilor, cel ce te-ai ridicat cu trupul la ceruri și vei veni înaintea celei de a doua veniri a lui Hristos, laudă îți aducem ție, profetule al lui Dumnezeu Ilie, tu, care ai mare îndrăzneală către Domnul, slobozește-ne pe noi din toate nevoile și necazurile cu rugăciunile tale, pe noi cei ce-ți cântăm: Bucură-te, Ilie, mărite prooroc și înaintemergător al celei de a doua veniri a lui Hristos!

În ziua pomenirii Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, sute de credincioși însetați de Cuvântul Domnului au pășit pragul Mănăstirii Ciuflea, pentru a înălța rugăciuni Împăratul Ceresc și acestui Mare Sfânt și Prooroc biblic.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de către Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae, Duhovnic-administrator al Mănăstirii Ciuflea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi slujitori.

La finalul slujbei, clericul Mănăstirii Prot. Rodion Severin a rostit un cuvânt de învățătură în care a evocat viața și faptele minunate săvârșite de Sfântul Prooroc Ilie. În acest sens, părintele Rodion a menționat faptul că Biserica Ortodoxă prăznuiește astăzi ridicarea la cer a Sfântului Prooroc Ilie, de la a cărui ridicare a trecut 3121 de ani.