Header image

Centrul de instruire al ANP dezvoltă competențe profesionale, dar și cultivă valori moral-spirituale

La data de 22 februarie curent, ofițerii participanți la cursul de formare inițială în cadrul Centrului de instruire au fost implicați într-o activitate extracurriculară combinată, în scopul familiarizării cu specificul și condițiile de detenție în penitenciarul pentru femei, dar și cultivării valorilor moral-spirituale.
Astfel, în premieră a fost vizitată Mănăstirea Ciuflea, fiind denumită și biserică militară, ce poartă hramul „Sf. M. Mc. Teodor Tiron”
Funcționarii publici cu statut special au fost binecuvântați și ghidați de Arhimandritul Nicolae (Roșca), duhovnicul Mănăstirii, au avut fericita ocazie să se închine la sfințeniile aflate în aici, unele chiar fiind aduse de la Muntele Athos și au aflat despre istoricul Sfântului Așezământ și specificul activității acesteia.
Următorul obiectiv stabilit a fost vizita la Penitenciarul nr.7-Rusca, care este unicul penitenciar în Republica Moldova în care execută pedeapsa persoane private de libertate de gen feminin.
Scopul activităților extracurriculare planificate fiind orientat spre dezvoltarea unor competenţe și abilități interpersonale, în raport cu anumite obiective ce inspiră şi stimulează implicarea acestora în actul decizional, dezvoltând gândirea analitică.