Header image

Comemorarea eroilor căzuți la datorie din cadrul BPDS „Fulger” a IGP la 30 de ani de la lupta de pe platoul Varnița-Tighina

Luni, 20 iunie 2022, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul-administrator al Mănăstirii Ciuflea și Președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Ministerul Apărării şi Organele de Drept însoțit de un sobor de preoți militari, a participat la manifestațiile dedicate eroilor căzuți la datorie din cadrul Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger” a Inspectoratului General de Patrulare, în contextul marcării a 30 de ani de la lupta de pe platoul Varnița-Tighina.

Cu acest prilej de comemorare, a fost săvârșită a panihidă întru pomenirea adormiților robi ai lui Dumnezeu, căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea Țării, Credinței și a Neamului!

Cu această ocazie, PC Arhimandrit Nicolae a menționat următoarele: „Am făcut această rugăciune cu gândul la tinereţea, la jertfelnicia şi la condiţiile dramatice în care şi-au pierdut viaţa, cerând de la Dumnezeu odihnă veşnică în Împărăţia Sa cea netrecătoare. Acești tineri care s-au jertfit pentru credința, libertatea și demnitatea poporului nostru sunt pomeniți în rugăciunile Bisericii noastre în fiecare zi la Sfânta Liturghie. Ei ne cheamă azi să nu despărțim darul libertății de darul credinței, al sfințeniei vieții și al demnității naționale”.

Conducerea MAI a adus un omagiu, prin depunerea de flori la Panoul și Monumentul eroilor căzuți la datorie, amplasat la sediul BPDS „Fulger” și au păstrat un minut de reculegere.

Cu referire la: https://mai.gov.md/