Header image

Curtea Mănăstirii Ciuflea a fost arhiplină în Duminica Floriilor

Nu te teme, fiica Sionului! Iată Împăratul tău vine șezând pe mânzul asinei. 

În Duminica Intrării Domnului Ierusalim (a Floriilor), Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca) a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, în Catedrala Mănăstirii Sf. M. Mc. Teodor Tiron, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, precum și numeroşi pelerini, care au venit să celebreze împreună acest frumos şi important eveniment duhovnicesc.

La Liturghie s-a citit pericopa evanghelică de la Sfântul Evanghelist Ioan, capitolul al XII-lea, versetele de la 1 la 18 care prezintă Ungerea Mântuitorului Iisus Hristos în Betania, dar și Intrarea triumfală a Domnului în Ierusalim.

În cuvântul de învățătură Părintele Arhimandrit Nicolae le-a vorbit credincioșilor despre semnificațiile duhovnicești ale marelui praznic al Intrării Domnului în Ierusalim. De asemenea, Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea le-a explicat celor prezenți că odată cu această zi de sărbătoare se prevestește Învierea Domnului și se intră în Săptămâna Sfintelor Pătimiri.

Foarte mulți credincioși prezenți la Sfânta Liturghie s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

La final, toţi credincioşii au primit ramuri de salcie, special pregătite de obștea Mănăstirii şi binecuvântate în cadrul slujbei de Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae.

Părintele Nicolae a felicitat pe toți cei care şi-au celebrat onomastica, urându-le multă sănătate și bună sporire în săvârșirea faptelor celor bune, spre slava Lui Dumnezeu şi dobândirea mântuirii.

În Săptămâna Patimilor, slujitorii Mănăstirii Ciuflea îi așteapă pe credincioșii care doresc să se spovedească și se se împărtășească, spre iertarea păcatelor și spre mântuire.