Header image

Duminica a 7-a după Paşti (a Sfinţilor Părinţi de la Sinodul I Ecumenic)

În Duminica a 7-a după Paşti (a Sfinţilor Părinţi de la Sinodul I Ecumenic) Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca), a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie împreună cu soborul de preoți și diaconi, în Catedrala Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron a Mănăstirii  Ciuflea.

În cuvântul de învățătură rostit Părintele Arhimandrit Nicolae a explicat învăţăturile ce reies din textul evanghelic şi a vorbit despre Sinodul I Ecumenic. Duhovnicul-administrator a indicat faptul că din punct de vedere teologic această sărbătoare are o semnificaţie duhovnicească foarte profundă, deoarece face legătura între sărbătoarea Înălţării Domnului şi sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt.

Totodată Părintele Arhimandrit a evidenţiat faptul că această Evanghelie este deosebit de semnificativă pentru toate timpurile, dar şi pentru timpul de faţă. Ea ne arată că numai în comuniunea sfinţilor se păstrează dreapta credinţă.

În deplină împăcare sufletească şi dragoste pentru Hristos, au fost înălțate și rugăciuni de mulțumire pentru toate binefacerile cele cereşti, mila şi îndurarea Bunului şi Dreptului Dumnezeu.

La final toţi creştinii prezenţi s-au închinat la sfintele moaşte păstrate cu multă evlavie de obștea Mănăstirii și la icoana Sf. Ierarh Spiridon Făcătorul de Minuni adusă din Sf. Munte Athos (Grecia) în ajunul sărbătorii Înălțării Domnului.

Nici de data aceasta credincioșii nu au rămas fără de binecuvântarea Părintelui Nicolae, primind şi îndemnuri duhovnicești spre fapte bune şi de folos sufletului.