Header image

Duminica a III-a după Paști (a Sfintelor Femei Mironosițe)

În Duminica a III-a după Paști (a Sfintelor Femei Mironosițe), 15 mai 2016, credincioșii prezenți la Catedrala Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron, a Mănăstirii Ciuflea din Chșinău au cinstit în rugăciune Femeile Mironosițe.

Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca), a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie împreună cu soborul de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură,  Arhimandritul Nicolae a evidențiat slujirea plină de devotament a femeilor mironosițe față de Mântuitorul Iisus Hristos, care sunt adevărate modele pentru femeile creştine, sărbătorite în această duminică.

„Dăm slavă lui Dumnezeu că, în fiecare generație, au existat și există mame creștine minunate, care, ascultând de Biserică, au menținut aprinsă candela dreptei credințe”, a menționat Duhovnicul-administrator al Mănăstirii.

După încheierea Sfintei Liturghii, Părintele Arhimandrit Nicolae le-a felicitat pe toate mamele, surorile, soţiile și bunicile care au participat la slujbă, în ziua femeii creştine, și le-a oferit în semn de prețuire câte o floare.