Header image

Duminica a IV-a după Pogorârea Sfântului Duh (a a Vindecării slugii sutaşului)

În Duminica a IV-a după Pogorârea Duhului Sfânt (a a Vindecării slugii sutaşului), 02 iulie 2023, PC părinte arhimandrit Nicolae, duhovnicul-administrator al Mănăstirii „Sf. M. M. Teodor Tiron”, a săvârșit Sfânta Liturghie în catedrala istorică Mănăstirii.

În predica rostită, Arhimandritul Nicolae a vorbit despre virtuţile sutaşului din textul biblic citit astăzi (Matei 8, 5-13), modelul de credință pe care ni-l oferă sutașul din pericopa evanghelică citită în această duminică și despre modul în care fiecare este chemat să răspundă, prin credință și cu dragoste, la chemarea pe care Dumnezeu o face în permanență de a deveni moștenitori ai Împărăției Sale celei de Sus.

De asemenea, Preacuvioșia Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să participe la Drumul Crucii şi al Pocăinţei (a XX-a ediție) pentru instaurarea păcii și încetarea războiului.

***

Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove, în perioada 14-15 iulie 2023, în jurul or. Chișinău se va desfășura tradiţionalul Drum al Crucii şi al Pocăinţei (a XX-a ediție) pentru instaurarea păcii și încetarea războiului prilejuit de sărbătorile: Sf. Muc. Cosma și Damianm, doctori fără de arginți, Așezarea în raclă a Cinstitului Veșmânt al Maicii Domnului și Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt.