Header image

Duminica a VI-a după Cincizecime și prăznuirea Sfântului Cuvios Serafim de Sarov

În Duminica a VI-a după Cincizecime, a Vindecării slăbănogului din Capernaum și zi de prăznuire a Sfântului Cuvios Serafim de Savov, PC Arhimandrit Nicolae (Roșca) a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în catedrala „Sf. M. Muc. Teodor Tiron” împreună cu soborul de preoți și diaconi ai mănăstirii.

Serviciul divin a fost săvârșit în prezența numeroșilor creștini care au pășit pragul edificiului eclesiastic monahal din Chișinău spre a mulțumi lui Dumnezeu pentru binefacerile Sale, dar și pentru a-I cere liniște, pace pentru cei vii și odihnă pentru cei răposați.

În Evanghelia de astăzi, Îl vedem pe Mântuitorul apropiindu-Se cu milă de slăbănogul din Capernaum, pe care l-a întărit cu puterea Sa tămăduitoare. Acesta, spre uimirea tuturor, s-a ridicat îndată şi a plecat acasă sănătos, spre a fi o binecuvântare pentru familie, pe care de mult timp o împovărase prin neputinţa lui (Mt. 9, 6-8).

După Sfânta Liturghie a urmat un Te-deum de mulțumire închinat Lui Dumnezeu și Sfinților Săi pentru ajutorul și binecuvântarea pe care o primim zilnic de Sus.