Header image

Duminica a VII-a după Paști, (a Sfinților Părinţi de la Sinodul I Ecumenic)

În Duminica a VII-a după Paşti (a Sfinţilor Părinţi de la Sinodul I Ecumenic), Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca), a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie împreună cu soborul de preoți și diaconi, în Catedrala Mănăstirii “Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron”.

În Duminica a VII-a după Sfintele Paști, Biserica Ortodoxă prăznuiește primul Sinod Ecumenic al lumii creștine, care a avut loc în anul 325 în orașul Niceea, pentru a condamna erezia, adică învățătura greșită, eretică a lui Arie. Sinodul s-a organizat de Sfântul Împărat Constantin cel Mare cu mama sa Elena, la cererea Sfinților Părinți de atunci, fiind primul împărat creștin din lume (306-337).

În cuvântul de învățătură rostit de către Părintele Arhimandrit Nicolae a explicat învăţăturile ce reies din pericopa Evanghelică de la Sf. Ev. Ioan cap.17, vs.1-13. şi a vorbit despre Sinodul I Ecumenic. Părintele Duhovnic a indicat faptul că Dreapta credință se păstrează în Biserică și de către Biserică.

Prin mărturisirea dreptei credințe și păstrarea unității Bisericii creștinul poate dobândi viață veșnică. Numai dacă mărturisim dreapta credință dobândim mântuirea și putem ajunge în slava Împărăției Preasfintei Treimi la care s-a înălțat Iisus Hristos. Și putem primi darurile Duhului Sfânt care a pogorât peste Sfinții Apostoli în ziua Cincizecimii.

La final toţi creştinii prezenţi s-au închinat la sfintele moaşte păstrate cu multă evlavie de obștea Mănăstirii Ciuflea.