Header image

Duminica a VII după Pogorârea Sfântului Duh (a vindecării celor doi orbi și a unui mut din Capernaum)

Duminica a VII după Pogorârea Sfântului Duh (a vindecării celor doi orbi și a unui mut din Capernaum), credincioși din Chișinău și alte regiuni a țării s-au adunat în catedrala Sfintei Mănăstiri Ciuflea din Chișinău, pentru a înălța rugăciuni de cerere și mulțumire către Bunul Dumnezeu, Preasfânta Născătoare și sfinții ocrotitori.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de către Preacuviosul părinte arhimandrit Nicolae (Roșca), duhovnic-administrator al Mănăstirii înconjurat de un sobor de preoți și diaconi slujitori.

Răspunsurile Sfintei Liturghii au fost oferite de corul Mănăstirii, dirijat de presbiterea Olga Ghețiu.

După citirea pericopei evanghelice, care ne-a înfățișat vindecarea miraculoasă a doi orbi și a unui mut din Capernaum de către Mântuitorul Hristos, arhimandritul Nicolae a rostit un cuvânt de învățătură, în care a arătat că numai credința puternică în ajutorul lui Dumnezeu aduce tămăduirea de orice boală și orice neputință.

Sfânta Liturghie a fost urmată de slujba unui te-deum, după care, urmând tradiției, duhovnicul Mănăstirii i-a felicitat pe toți omagiații zilei.