Header image

Duminica a XXI după Cincizecime, a Sf. Părinți de la Sinodul VII Ecumenic

Duminică de duminică și în sărbători, chișinăuienii frecventează Mănăstirea Ciuflea și se bucură de profunzimea slujbelor oficiate de clerul mănăstirii, în frunte cu Arhim. Duhovnic-administrator Nicolae (Roșca).

Și în această duminică a XXI după Cincizecime, a Sf. Părinți de la Sinodul VII Ecumenic, bucuria ospățului euharistic a fost trăită din plin de enoriașii prezenți la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

În cuvântul de învățătură, Părintele Arhimandrit Nicolae, s-a referit la însemnătatea cinstirii Sfinților Părinți, făcând paralelă și la cinstirea sfintelor icoane, care din păcate în zilele noastre sunt atât de ponegrite de dușmanii Credinței Ortodoxe.

La final, Părintele Nicolae a adus la cunoștință creștinilor evenimentul care se va desfășura în data de 20 noiembrie seara, ora 17:00, în timpul slujbei de priveghere,  la mănăstire vor fi întâmpinate alese sfințenii de la Sfântul Munte Athos (Grecia) și anume: Icoana Maicii Domnului Hrănitoarea cu lapte, Icoana Sf. Nectarie Taumaturgul cu părticele din moaște și două icoane cu chipul sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil.