În Duminica a XXIX-a după Cincizecime, slujitorii complexului monahal „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron, Ciuflea” în frunte cu preacuviosul părinte arhimandrit Nicolae (Roșca) au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala mănăstirii.
Ca de fiecare dată, numeroși creștini au pășit pragul sfântului lăcaș pentru a înălța rugăciuni de cerere și mulțumire Împăratului Ceresc, Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și Tuturor Sfinților.
Și în această Duminică, creștinii prezenți la slujbă s-au mărturisit și au primit Sfânta Împărtășanie, privind cu nădejde și așteptare către mărita sărbătoarea a Nașterii Pruncului Mântuitor.
În timpul slujbei a fost citită și explicată pericopa evanghelică a Vindecării celor zece leproși.
„Atitudinea mulţumitoare la adresa lui Dumnezeu, pentru darurile primite, ne ajută pe noi. Noi avem de câştigat când aducem mulţumiri lui Dumnezeu. O atitudine sinceră de mulţumire din partea noastră, faţă de Dumnezeu, ne fereşte de pericolul de a transforma darurile primite în idoli şi de a ne închina înaintea acestora. O atitudine sinceră şi permanentă de mulţumire, Îl aşează pe Dumnezeu în locul pe care Îl merită în fiinţa noastră, şi care ne aduce multă pace, bucurie şi fericire”, a menționat în cuvântul său de învățătură părintele arhimandrit Nicolae.
Imediat după încheierea Sfintei Liturghii s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, de către slujitorii mănăstirii și câțiva preoți invitați.
Darul cel mai de preț pe care ni-l dă Sfântul Maslu este prezența în mijlocul nostru a lui Hristos-Vindecătorul, Mângâietorul. De aceea simțim că Taina aceasta ne mângîie, ne vindecă, ne ridică pe picioare și ne obligă să mergem mai departe. Dumnezeu să ne umple pe toți de bucurie duhovnicească!
Ca dovadă a importanţei şi deosebirii acestei rânduieli bisericeşti a fost numărul mare de credincioşi prezenţi la săvârşirea acestei dumnezeieşti Taine.
Părintele arhimandrit Nicolae: „Am ales această zi, mai ales că suntem în mijlocul Postului Nașterii Domnului, pentru a ne întări sufletește și trupește în drumul pe care îl mai avem de străbătut până la Învierea Domnului”.
La final, credincioşii prezenţi au primit binecuvântarea slujitorilor lui Hristos şi au mers în pace spre case, ducându-le membrilor familiei o părticică din bucuria rugăciunii săvârşite în comun.