Header image

Duminica a XXV-a după Pogorârea Sfântului Duh (a III-a din postul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos)

În Duminica a XXV-a după Pogorârea Sfântului Duh (a III-a din postul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos), în Catedrala „Sf. M. Mc. Teodor Tiron”, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către PC Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul Mănăstirii, împreună cu soborul de preoți slujitori.

În lăcașurile de cult ortodoxe, la Sfânta Liturghie oficiată astăzi s-a citit pericopa evanghelică de la Luca 13. 10-17 ce prezintă tămăduirea femeii gârbove de către Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Așadar, prin această Evanghelie, Mântuitorul Iisus Hristos combate formalismul, bigotismul și superficialitatea și ne îndeamnă să facem binele oricând, în orice loc și în orice timp, pentru că, chiar dacă într-o duminică nu ai putut veni la biserică, dar ai făcut un bine pentru ajutorarea aproapelui tău, aceea este rugăciune, este rugăciunea mâinilor, este rugăciunea faptelor. Spre aceasta ne îndeamnă Mântuitorul Hristos: să fim cu luare aminte, mai ales că ne pregătim duhovnicește pentru întâmpinarea Pruncului Dumnezeiesc Ce Se va naște în ieslea Betleemului.

Răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie au fost oferite de corul Mănăstirii Ciuflea, dirijat de presbitera Olga Ghețiu.

După Liturghie, a fost săvârșit un Tedeum de mulțumire închinat Preasfintei Treimi, Sfinților și Cetelor Îngerești.

Slujba de astăzi a fost transmisă în direct de IP Compania „Teleradio-Moldova”, iar comentariile liturgice au fost oferite de către jurnalistul Iulian Proca.