Header image

Duminica de după Înălţarea Sfintei Cruci

În Duminica de după Înălţarea Sfintei Cruci (a XV-a după Cincizecime), la Sfânta Mănăstire „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron, Ciuflea” a fost oficiată Sfânta Liturghie de către Duhovnicul-administrator al Mănăstirii Preacuviosul Arhimandrit Nicolae (Roșca), la care au participat credincioşi și pelerini veniți la Sfânta Liturghie.

„Evanghelia duminicii de după Înălțarea Sfintei Cruci ne arată că asumarea Crucii este calea mântuirii în Hristos.

În primul rând ea ne arată că potrivit cuvintelor Mântuitorului Iisus Hristos grija cea dintâi a omului trebuie să fie mântuirea sufletului, adică unirea lui cu Dumnezeu, izvorul vieții veșnice. În al doilea rând, mântuirea se dobândește prin credința liberă, prin voința liberă a omului de a crede în Hristos și de a împlini voia Lui în viața sa. În al treilea rând, mântuirea însemană lepădarea de sine, asumarea sau purtarea crucii vieții și urmarea lui Hristos”, a menționat în cuvântul duhovnicesc Arhimandritul Nicolae.

După Sfânta Liturghie a fost săvârşit un Te-deum de mulțumire Lui Dumnezeu după care PC Arhim. Nicolae a oferit în dar tuturor celor prezenți câte o iconiță.