Header image

Duminica dinaintea Botezului Domnului

Biserica Ortodoxă s-a aflat la 15 ianuarie 2017 în Duminica dinaintea Botezului Domnului. La Catedrala „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron” din cadrul Complexului-monahal Ciuflea, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roşca), Duhovnicul-administrator al Mănăstirii înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Serviciul divin a fost oficiat în prezența numeroșilor creștini care au pășit pragul Mănăstirii, spre a mulțumi lui Dumnezeu pentru binefacerile Sale, dar și pentru a-I cere liniște, pace și binecuvântare cerească.

La predică, Părintele Nicolae le-a vorbit credincioşilor prezenţi despre semnificaţiile pericopei evanghelice din această duminică, subliniind actualitatea mesajului transmis de Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul.

“În Evanghelia acestei duminici, Sfântul Ioan Botezătorul îndeamnă la pocăinţă. Este o chemare valabilă şi în zilele noastre, pentru că este foarte important ca viaţa noastră să se schimbe în bine, să nu ne lăsăm conduşi de cărările lumii acesteia. Orice lucru pământesc duce la cele pământeşti, în timp ce orice este ceresc duce la ceruri. Ca atare, viaţa noastră trebuie trăită în aşa fel încât să putem fi moştenitori ai Împărăţiei Cerurilor. Ori dacă ne aşezăm propria viaţă după chipul lumii acesteia, preluăm şi noi chipul unei lumi trecătoare, o lume care se ofileşte odată cu trecerea timpului şi nu are nicio consistenţă.

O lume ce are nevoie permanent de înnoire şi numai Dumnezeu este Acela care, cu harul Său, poate înoi firea lucrurilor, iar pe noi ne înoieşte atunci când avem căinţă pentru păcatele noastre, pocăinţă, când avem inimă deschisă în smerenie şi evlavie faţă de Mântuitorul Hristos”, a spus Arhim. Nicolae.

Sfânta Liturghie a fost urmată de slujba unui Tedeum în care s-a cerut mijlocirea și ocrotirea Dumnezeului Ceresc, iar la final slujitorul Mănăstirii, diaconul Vasile Gheţiu a fost felicitat de către confraţii slujitori cu prilejul aniversării a şapte ani de slujire diaconală.