Header image

Duminica după Nașterea Domnului Hristos

În Duminica după Nașterea Domnului, credincioși în număr mare și-au îndreptat ca de fiecre dată pasul la Sfânta Mănăstire a Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron din Capitală.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roşca), Duhovnicul-administrator al Mănăstirii înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În timpul Dumnezeieștii Liturghii, slujitorii și credincioșii, s-au rugat Bunului Dumnezeu pentru sănătate, vremuri pașnice, împliniri duhovnicești și ferire de toată neorânduirea și răutatea.

La predică, PC Părinte Nicolae a tâlcuit pericopa evanghelică duminicală cu tema „Fuga în Egipt” (Matei 2, 13-23).

Textul evanghelic prezintă fuga în Egipt a Maicii Domnului împreună cu dreptul Iosif, purtând cu ei pe Pruncul Iisus, dar și împlinirea groaznicei porunci a lui Irod de a ucide pe toți copiii din Betleem și împrejurimi, cu scopul de a omorî și pe Iisus.

La finalul rostirii predicatoriale, Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea i-a îndemnat pe credincioși la o viață plină de virtuți în care să-L mărturisească pe Hristos Domnul prin cuvânt și faptă.

După Sfânta Liturghie, Arhim. Nicolae împreună cu slujitorii Mănăstirii, au oficiat un Te-Deum de sănătate și mulțumire către Atotmilostivul Dumnezeu și i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie.