Header image

Duminica Intrării Domnului Ierusalim (a Floriilor)

Nu te teme, fiica Sionului! Iată Împăratul tău vine șezând pe mânzul asinei. 

În Duminica Intrării Domnului Ierusalim (a Floriilor), Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca) a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, în Catedrala mănăstirii Sf. M. Mc. Teodor Tiron, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, precum și numeroşi pelerini, care au venit să celebreze împreună acest frumos şi important eveniment duhovnicesc.

În cadrul Sfintei Liturghii s-a citit pericopa evanghelică de la Sfântul Evanghelist Ioan, capitolul al XII-lea, versetele de la 1 la 18 care prezintă Ungerea Mântuitorului Iisus Hristos în Betania, dar și Intrarea triumfală a Domnului în Ierusalim.

Duhovnicul-administrator al Mănăstirii a vorbit despre adevărurile pe care textul evanghelic ni le prezintă, explicând celor prezenţi că intrarea în Ierusalim a Mântuitorului Iisus Hristos este şi o prevestire a intrării Lui prin Înviere în Ierusalimul ceresc, în Împărăţia luminii, iubiri şi bucuriei Preasfintei Treimi pentru a ne pregăti nouă, celor ce credem în El, un loc în Ierusalimul ceresc, cel fără de sfârşit.

Totodată, Părintele Arhimandrit Nicolae a subliniat faptul că prin obiceiul îndătinat de a duce de sărbătoarea Floriilor ramuri de salcie la biserică spre a fi binecuvântate, credincioşii se aseamănă copiilor şi oamenilor care l-au primit cu dragoste şi bucurie pe Mântuitorul Hristos, strigând „Bine este cuvântat cele ce vine întru numele Domnului”.

La final, toţi credincioşii au primit ramuri de salcie, special pregătite de obștea Mănăstirii şi binecuvântate în cadrul slujbei de Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae.

În Săptămâna Patimilor, slujitorii Mănăstirii Ciuflea îi așteapă pe credincioșii care doresc să se spovedească și se se împărtășească, spre iertarea păcatelor și spre mântuire.