Header image

Duminica Sfintelor Femei Mironosițe

În Duminica Sfintelor Femei Mironosițe (a III-a după Învierea Domnului Iisus Hristos), 8 mai 2022, credincioșii veniți la Catedrala cu hramul Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron, a Mănăstirii Ciuflea din Chișinău au cinstit în rugăciune Sfintele Femei Mironosițe, pe Iosif cel cu bun chip şi pe Nicodim, care au fost martori ai îngropării Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul Mănăstirii a oficiat Sfânta și dumnezeiasca Liturghie împreună cu soborul de preoți și diaconi.

În cuvântul rostit, Părintele Arhimandrit Nicolae, a subliniat importanța misionară a femeilor mironosițe, curajoase vestitoare ale Învierii, primele mărturisitoare ale Veștii celei Bune, model de fidelitate, dedicație, slujire și devotament în slujba lui Hristos, Domnul cel înviat. De asemenea, a mai precizat că ele sunt modele actuale pentru familia creștină contemporană, în care femeia are un important rol de slujire, misiune și educație în spiritul valorilor evanghelice.

Totodată, Parintele Nicolae a îndemnat pe cei prezenţi să primească şi să aplice în viaţa lor, cu dragoste şi cu bucurie creştină mesajul părintesc de recunoştinţă pentru toate femeile creştine, din societatea noastră.

După încheierea Sfintei Liturghii, a urmat un Te-deum de sănătate iar la momentul potrivit, Părintele Arhimandrit Nicolae le-a felicitat pe toate mamele, surorile, soţiile și bunicile care au participat la slujbă, în ziua femeii creştine.