Header image

Episcopul Nicolae a adus Sfânta Lumină, la Mănăstirea Ciuflea

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă sâmbătă, 4 mai 2024 în Republica Moldova de către Preasfințitul Filaret, episcop de Căpriana, vicar mitropolitan. Preasfinția sa a plecat în data de 29 aprilie împreună cu un grup de pelerini, pe urmele Mântuitorului și a Sfinților Săi, în Țara Sfântă – Israel.

În seara zilei, în scuarul catedralei mitropolitane, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove însoțit de episcopii-vicari: PS Ioan de Soroca, PS Siluan de Orhei, PS Nicolae de Ceadîr-Lunga, vicar al eparhiei de Cahul și Comrat, prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan și eclesiarh al catedralei, un sobor preoțesc și mulțimea de creștini veniți de pretutindeni, au întâmpinat la Arcul de Triumf, Sfânta Lumină de la Ierusalim.

După preluarea Sfintei Lumini de la catedrala mitropolitană ”Nașterea Domnului” din Chișinău, Preasfințitul Nicolae a adus-o la Sfânta Mănăstire Ciuflea unde preoții, obștea monahală dar și credincioșii veniți, au primito cu bucurie duhovnicească.

HRISTOS A ÎNVIAT!