Header image

Episcopul Nicolae de Ceadîr-Lunga a coliturghisit în Duminica Floriilor, la catedrala episcopală ”Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din or. Cahul

Alesule Împărat al Sionului de Sus, Blândule Biruitor şi Dreptule Izbăvitor, Cel ce întru cele de sus eşti purtat de Heruvimi şi cântat de Serafimi, Te vedem acum pe mânz de asin intrând în Ierusalim, la patima cea de voie. Pentru acesta ne închinăm coborârii Tale celei negrăite şi cu stâlpări şi ramuri de copaci, Te întâmpinăm în smerenie și cu pruncii Îti cântăm: Binecuvântat ești Cel ce vii întru numele Domnului! Osana întru cei de sus! Condacul 1

În duminica Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile), 28 aprilie, episcopul-vicar, Preasfințitul Nicolae de Ceadîr-Lunga a coliturghisit Chiriarhului său,  Înaltpreasfințitul Anatolie, arhiepiscop de Cahul și Comrat la liturghia praznicală de la catedrala episcopală ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din or. Cahul.

Ierarhilor au coliturghisit prot. mitr. Mihail Mungiu, secretar eparhial și protopop de Cahul împreună cu preoții slujitori.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul arhieresc al eparhiei condus de dna preoteasă

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Anatolie a hirotonit diaconul Iulian Gajim în preot pe seama parohiei ”Sf. M. Mc. Dumitru” din s. Selemet, r. Cimișlia.