Header image

Episcopul Nicolae de Ceadîr-Lunga a coliturghisit la hramul bisericii ”Sf. M. Mc. Gheorghe” din or. Taraclia

În a doua zi după Slăvita Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos, Înaltpreasfințitul Anatolie, Arhiepiscop de Cahul și Comrat a oficiat Dumnezeiasca Liturghie în biserica ”Sf. Mare Mc. Gheorge” din or. Taraclia care astăzi își prăznuiește ocrotitorul ceresc.
Înaltpreasfinției Sale i-a coliturghisit: vicarul Mitropoliei Moldovei, Preasfințitul Siluan, episcop de Orhei, vicarul eparhial, Preasfințitul Nicolae, episcop de Ceadîr-Lunga, prot. mitr. Mihail Mungiu, secretar eparhial și protopop de Cahul, preotul-paroh, prot. Vladimir Pascalov, prot. mitr. Petru Cheleș, protopop de Ceadîr-Lunga și un sobor de preoți și diaconi.
După oficierea serviciului divin, Ierarhii au felicitat pe binecredincioșii creștini cu sărbătoarea Învierii Domnului și hramul parohiei gazdă si au oferit ordine și medalii bisericești mai multor ctitori și binefăcători ai acestui Sfânt Locaș.
Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este recunoscut de către întreaga creştinătate ca fiind Purtătorul de biruinţă, cel care, prin luptă susţinută de dragoste, a reuşit să ofere, un preţios exemplu de luptă asupra păcatului, asupra neadevărului și a tot ceea ce ne poate despărți de Dumnezeu.
Sfinte Mare Mucenice Gheorghe, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!
Sursa: https://episcopiasud.md