Header image

Episcopul Nicolae de Ceadîr-Lunga a fost familiarizat cu lucrările de construcție a Crucii de la Holercani

Conform binecuvântării din luna septembrie 2022, a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova de a înălța patru Cruci în localitățile: s. Naslavcea, r. Ocnița; or. Vulcănești; or. Ungheni și s. Holercani, r. Dubăsari.

În perioada 15 februarie – 25 aprilie curent, cu purtarea de grijă pe atunci a arhimandritului Nicolae (Roșca), actualmente episcopul Nicolae de Ceadîr-Lunga, sau desfașurat lucrările de construcție și instalare a crucii de la schitul Mănăstirii Ciuflea din Holercani, r. Dubăsari.

Astăzi, 26 aprilie, Preasfințitul Nicolae, episcop de Ceadîr-Lunga, vicar al eparhiei de Cahul și Comrat însoțit de un grup de preoți si credincioși, a vizitat Schitul ”Sf. Ierarh Nicolae” și a fost familiarizat cu lucrările efectuate până la etapa actuală, urmează deja amenajarea terenului pentru a fi posibilă intrarea dar și poposirea pelerinilor și a tuturor oamenilor lângă această cruce.

Sfințirea Crucii va avea loc la data de 23 mai 2024 cu participarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, a unui sobor de ierarhi și preoți dar și credincioși și pelerini ce vor veni la eveniment.

Preasfinția Sa aici a avut și o întrevedere cu dl Tudor Tanasiev, primarul localității care de la început este unul dintre susținătorii principali a acestui proiect de suflet.

Dumnezeu să ne ajute și să binecuvânteze cununa anului 2024 la fapte bune și frumoase pentru țara și biserica noastră ortodoxă dar și creștinii ei.