Header image

Episcopul Nicolae de Ceadîr-Lunga a oficiat o panihidă la mormântul adormitului rob al lui Dumnezeu, Eugeniu Chiriac

Vineri, 17 mai 2024, la cererea dn-lor Eugen și Argentina Chiriac, Preasfințitul Nicolae, episcop de Ceadîr-Lunga, vicar al Eparhiei de Cahul și Comrat s-a aflat în incinta Cimitirului Central (Armenesc) din Chișinău unde a oficiat o panihidă pentru adormitul rob al lui Dumnezeu, Eugeniu Chiriac.

La eveniment fiind alături soția și băiețelul său, părinții și rudele copleșite de durere dar cu credința că Hristos a Înviat și că Dumnezeu va rândui pentru Eugeniu viața cea de veci în Împărăția Sa.

La finalul slujbei, ierarhul a rostit un cuvânt de mângâiere și compasiune pentru familia răposatului, și pentru cei care au fost astăzi alături în comuniune de rugăciune, pentru odihna și iertarea păcatelor adormitului Eugeniu în care se menționează:

„Hristos a Înviat! A doua duminică după Învierea Domnului Iisus Hristos, este închinată celor adormiți în Domnul, iar dânșii oricând dar mai mult acum, așteaptă milostivirea noastră, cuvântul nostru bun și rugăciunile noastre. Prin aceasta noi izbăvim pe cei trecuți în lumea cealaltă de la munca cea veșnică în Lumina Preasfintei Treimi. Dumnezeu să-l odihnească pe Eugeniu în latura drepților iar nouă, celor ce îl purtăm în sufletele și rugăciunile noastre, putere și credință în călătoria acestei lumi Dumnezeu să ne dăruiască.”

Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace! Veșnica lui pomenire!