Header image

Episcopul Nicolae de Ceadîr-Lunga a oficiat Slujba Deniei cu citirea celor 12 Evanghelii, la Mănăstirea Ciuflea

Din seara zilei de Joi şi pe tot parcursul zilei de Vineri se face pomenirea Sfintelor Patimi ale Domnului, pe care Mântuitorul Hristos Le-a primit de bunăvoie pentru întreaga lume. Se mai face încă pomenire de mărturisirea mântuitoare făcută pe cruce de către tâlharul recunoscător, care a fost răstignit împreună cu El.

La Mănăstirea Ciuflea, cele 12 Evanghelii au fost citite Joi, 2 mai, de Preasfințitul Nicolae, episcop de Ceadîr-Lunga şi de ceilalţi preoţi slujitori ai mănăstirii, textul Sfintelor Evanghelii relatând Patimile, judecata nedreaptă, răstignirea pe cruce, moartea şi îngroparea Mântuitorului Iisus Hristos.

La această slujbă au participat numeroși credincioși, care prin ascultarea celor 12 pericope evanghelice s-au făcut părtași patimilor Mântuitorul Hristos, însoțindu-l tainic în suferința Sa cea pentru noi.

În cuvântul de învăţătură, ierarhul a vorbit despre momentele mântuitoare la care suntem chemați să participăm în cea mai dramatică zi din istoria mântuirii neamului omenesc, îndemnând credincioșii ca prin rugăciune și post aspru, în ziua de mâine, să conștientizeze însemnătatea și unicitatea jertfei Mântuitorului Iisus Hristos.

La finalul slujbei, episcopul a binecuvântat credincioșii, urându-le totodată, să urmeze Domnului nostru Iisus Hristos în suferințe și în necazuri, prin post și rugăciune, pentru ca răstigniți și îngropați tainic cu Hristos, să înviem și noi din moartea cea sufletească și să ne arătăm părtași Vieții celei veșnice.