Header image

Episcopul Nicolae de Ceadîr-Lunga a slujit Dumnezeiasca Liturghie în ziua pomenirii Sf. Împ. Constantin și Elena, la Mănăstirea Ciuflea

Chipul Crucii Tale pe cer văzându-l şi ca Pavel chemarea nu de la oameni luând, cel între împăraţi Apostolul Tău, Doamne, împărăteasca cetate în mâinile Tale o a pus. Pe care pazeşte-o totdeauna în pace, pentru rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu, Unule Iubitorule de oameni. (Tropar, gl. 8)

În ziua pomenirii Sfinților Întocmai cu Apostolii, Împărați Constantin și mama sa Elena, 3 iunie 2024, Preasfințitul episcop Nicolae de Ceadîr-Lunga a slujit Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea ”Sf. M. Mc. Teodor Tiron” Ciuflea din capitală.

Din viaţa şi faptele acestor plăcuţi ai lui Dumnezeu scoatem multe învăţături de folos sufletesc, căci ei au ştiut să unească în sufletul lor credinţa cu bunătatea, sfinţenia cu faptele de eroism, smerenia crucii cu gloria coroanei de împăraţi, înţelepciunea cu milostenia faţă de săraci.

„Bucură-te Constantine, ceea ce a lui Pavel ai râvnit şi Crucea lui Hristos ai ridicat, arătând-o lumii; Bucură-te Elena, lauda femeilor, căci cu fapte dumnezeieşti ţi-ai zidit inima ta, biserică lui Dumnezeu şi biserici sfinţite ai ridicat Mântuitorului Hristos”. Amin.