Header image

Episcopul Nicolae de Ceadîr-Lunga a slujit în Duminica Sfintelor Femei Mironosițe, la Mănăstirea Ciuflea

În Duminica Sfintelor Femei Mironosițe (a III-a după Învierea Domnului Iisus Hristos), 19 mai 2024, credincioșii veniți la Mănăstirea Ciuflea din Chișinău au cinstit în rugăciune Sfintele Femei Mironosițe, pe Iosif cel cu bun chip şi pe Nicodim, care au fost martori ai îngropării Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de către episcopul Nicolae de Ceadîr-Lunga împreună cu soborul de preoți și diaconi.

În cuvântul rostit, ierarhul a subliniat importanța misionară a femeilor mironosițe, curajoase vestitoare ale Învierii, primele mărturisitoare ale Veștii celei Bune, model de fidelitate, dedicație, slujire și devotament în slujba lui Hristos, Domnul cel înviat. De asemenea, a mai precizat că ele sunt modele actuale pentru familia creștină contemporană, în care femeia are un important rol de slujire, misiune și educație în spiritul valorilor evanghelice.

Totodată, Preasfinția Sa a îndemnat pe cei prezenţi să primească şi să aplice în viaţa lor, cu dragoste şi cu bucurie creştină mesajul părintesc de recunoştinţă pentru toate femeile creştine, din societatea noastră.

După încheierea Sfintei Liturghii, episcopul Nicolae a felicitat pe toate mamele, surorile, soţiile și bunicile care au participat la slujbă, în ziua femeii creştine.