Header image

În contextul pelerinajului anual în Țara Sfântă, delegația BOM a fost primită de către Preafericitul Teofilos al III-lea, Patriarhul Ierusalimului

Continuă Pelerinajul delegaţiei Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, în Ţara Sfântă, organizat de Centrul de pelerinaj “Pelerinul Ortodox” a Mitropoliei Moldovei.

Din delegația oficială fac parte în jur de 100 de persoane în frunte cu ÎPS Mitropolit Vladimir, însoțit de PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, PC Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea, PC Părinte Arhimandrit Filaret (Cuzmin), Starețul Mănăstirii Căpriana, Prot. mitr. Oleg Vieru, directorul Centrului de Pelerinaje „Pelerinul Ortodox”, preoți și mireni din cadrul Mitropoliei Moldovei.

Zilele acestea pelerinii moldoveni au avut fericita ocazie să viziteze şi să se închine la mai multe locuri biblice din Ţara Sfântă.

Sâmbătă, 9 decembrie, în contextul pelerinajului, delegația BOM a fost primită de către Preafericitul Teofilos al III-lea, Patriarhul Ierusalimului.

În semn de prețuire și cu multă evlavie, Mitropolitul Vladimir a oferit Patriarhului Ierusalimului o icoană cu chipul Sfântului Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni și fragmente din moaștele Sfântului.

Seara, ÎPS Mitropolit Vladimir, însoțit fiind de către Episcopul Ioan al Sorocii, Vicar mitropolitan, preoți și credincioși, a slujit Privegherea în Catedrala „Sfânta Treime” a Misiunii Duhovnicești Ruse din Ierusalim.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md