Header image

În perioada 12-21 decembrie, la sfânta mănăstire Ciuflea va fi adus spre închinare un crucifix în care este montată o părticică din Crucea Domnului și părticele a 65 de sfinți

Frați creștini, la sfânta mănăstire „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron, Ciuflea” va fi adusă spre închinare o sfântă cruce în care este montată o părticică din sfântul lemn pe care a fost răstignit Mântuitorul nostru Iisus Hristos și părticele a 65 de sfinți bineplăcuți lui Dumnezeu.

Această cruce relicvarium datează de la anul 1698. Timp de secole sfințenia sa perindat prin diferite locații și în mai multe familii regale, inclusiv a împăratului Rusiei Petru I, apoi a ajuns în catedrala Adormirii Maicii Domnului din Cremlin, or. Moscova, pentru ca în ultimii ani prin binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolit Vladimir (Sabodan) al Kievului să ajungă la mănăstirea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din or. Odesa, Ucraina.

În perioada 12-21 decembrie a.c., această mare sfințenie a Ortodoxiei va fi adusă spre închinare la sfânta mănăstire Ciuflea.

Îndemnăm pe toți cei iubitori de cele sfinte să participe sâmbătă 12 decembrie, ora 16.00, la întâmpinarea, primirea și închinarea la aceste alese și mari sfințenii ale Ortodoxiei.