Header image

În ultima zi a pelerinajului anual în Țara Sfântă, pelerinii din Moldova au primit binecuvântarea Preafericitului Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului

Miercuri, 12 decembrie 2018, în ultima zi a pelerinajului anual în Țara Sfântă, pelerinii din Moldova au primit binecuvântarea Preafericitului Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului.

La întâlnire a participat ÎPS Mitropolit Vladimir, însoțit de PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, PC Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea, PC Arhimandrit Spiridon (Prinos), Starețul Mănăstirii Chiștelnița, PC Arhimandrit Kiril (Braguța), Starețul Mănăstirii Hîrjauca, Prot. mitr. Nicolae Craveț, Protopop de Soroca, Prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Criuleni și Dubăsari, Prot. mitr. Andrei Danilescu, Protopop de Slobozia, Prot. mitr. Oleg Vieru, directorul Centrului de Pelerinaje „Pelerinul Ortodox” și grupul de peste 100 de pelerini.

Preafericitul Patriarh Teofil a urat oaspeților bun venit, apreciind dragostea Mitropolitului Vladimir și a pelerinilor moldoveni pentru locurile sfinte din Israel.

La rândul Său, ÎPS Vladimir a mulțumit Chiriarhului Ierusalimului pentru grija cu care este întâmpinat de fiecare dată atât el, precum și clericii și credincioșii din țara noastră care vin pentru a se închina pe acest pământ binecuvântat și pentru a trăi experiențe spirituale deosebite.

În continuarea dialogului, Mitropolitul Moldovei a apreciat în mod ales viața religioasă dinamică din sânul Patriarhiei Ierusalimului, dar și ospitalitatea frățească de care se bucură de fiecare dată delegațiile Mitropoliei Moldovei, când poposesc pe acest pământ sfânt.

În semn de prețuire și cu multă evlavie, Mitropolitul Vladimir a oferit Patriarhului Ierusalimului daruri din partea Bisericii Ortodoxe din Moldova, iar, la rândul său, Preafericitul Părinte Teofil a oferit în dar pelerinilor câte o icoană a Maicii Domnului de la Ierusalim.

La plecarea din Țara Sfântă, grupul de pelerini a mai avut încă odată fericita ocazie de a merge spre închinare la biserica Sfântului Mormânt și să parcurgă un drum al crucii prin centrul istoric al Ierusalimului, străzi pe care acum două mii de ani a umblat Hristos Mântuitorul împreună cu apostolii.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media