Header image

Înălţarea Domnului marcată la Mănăstirea Ciuflea

Înălțarea Domnului Iisus Hristos este unul din Praznicele Împărătești ale Bisericii Ortodoxe, prăznuită la patruzeci de zile după Sfintele Paști.

La patruzeci de zile după Înviere, în timp ce îi binecuvânta pe ucenicii Săi (Evanghelia după Luca 24:50-51), Hristos s-a înălțat la Cer, luându-și locul de-a dreapta Tatălui (Evanghelia după Luca 16:19).

Sărbătoarea Împărătească a Înălțării Domnului a fost marcată la Mănăstirea Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron, Ciuflea prin Sfânta Liturghie, oficiată în Catedrala Mănăstirii de către Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca), înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Sute de credincioși au venit la Mănăstire pentru a participa la slujba închinată Înălțării la Cer a Domnului nostru Iisus Hristos prin care se încheie ciclul liturgic post-pascal.

După citirea pericopei evanghelice de la Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca, Preacuviosul Părinte Nicolae a rostit un cuvânt de învăţătură în care a vorbit celor prezenţi despre semnificaţiile praznicului Înălţării Domnului, dar şi despre faptul că anume prin Înălțare întrevedem scopul și deplinătatea Învierii lui Hristos… și împreună cu Hristos se înalță și firea umană.

În deplină împăcare sufletească şi dragoste pentru Hristos, au fost înălțate și rugăciuni de mulțumire pentru toate binefacerile cele cereşti, mila şi îndurarea de Bunului şi Dreptului Dumnezeu.

După slujbă, toţi cei prezenţi în Catedrală au primit binecuvântarea Părintelui Arhimandrit Nicolae şi îndemnuri spre fapte bune şi de folos sufletului.